CHIPTUNING SOFTWARE

EEN VERMOGENSVERBETERING TOT WEL 40%

Bent u opzoek naar meer vermogen, trekkracht of souplesse voor uw auto? Laat uw auto dan voorzien van maatwerk tuning! Door de software van uw auto te optimaliseren zal uw auto een stuk beter gaan presteren op de weg. De verbrandingsmotor wordt aangestuurd door het motormanagement waarvan de software middels chiptuning optimaal wordt afgesteld. Naast een toename van vermogen, trekkracht/ koppel en rijcomfort boeken we ook resultaat op het gebied van brandstofbesparing. Het rijplezier neemt door al deze voordelen natuurlijk fors toe!

 

Elke auto is vanuit de fabriek uitgerust met standaard aansturingssoftware. Deze aansturingssoftware is in de meeste gevallen ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende motor ontwikkeld. Wij benutten deze marge door de parameters van software meer ideaal op elkaar af te stemmen, ofwel te optimaliseren. Deze meer ideale afstemming resulteert onder andere in meer vermogen en koppel.

Bij motoren met turbo of een andere laaddrukverhoging levert dit een verbetering op van 20 tot 40%. Bij motoren zonder turbo levert optimalisatie van het motormanagement een vermogenswinst op van ongeveer 10%. Een ander aspect dat als een groot voordeel wordt gezien is dat de motor na een optimalisatie een stuk levendiger wordt en sneller op gaspedaalbewegingen reageert.

Tijdens de modificatie van de chiptuning software, passen wij onder andere de onderstaande mappen aan:

  • Gaspedaalinjectie
  • Koppel begrenzers
  • Laaddruk turbo
  • Brandstof/lucht verhouding
  • Brandstofdruk

Hieronder kunt u zien welke winst er te behalen is voor uw auto. Bel voor advies 0516785323 of email naar chiptuning@vakgaragekoopmans.nl