INLAATKLEPPEN REINIGEN MET GRANULAAT

Vele autofabrikanten maken gebruik van direct ingespoten benzine motoren. Naast de voordelen van een laag brandstofverbruik hebben deze motoren helaas ook nadelen. Doordat een deel van de uitlaatgassen terug wordt gewonnen, zie de afbeelding hieronder, ontstaat er roetvorming in het inlaatkanaal. In de afbeelding is te zien hoe de roetvorming zich afzet tegen de kleppen in het inlaatkanaal waardoor de ademhaling van de motor slechter wordt. 

Merkt u dat uw auto vermogen verliest? Hapert de ontsteking, mist hij trekkracht of is het verbruik toe genomen? Dan dient u uw inlaatkleppen met granulaat te reinigen, want dit kunnen allerlei indicatoren zijn dat de kleppen van uw motor vervuild zijn. Vaak vertaalt dit zichzelf vaak door het oplichten van het motor controlelampje.

De redenen van vervuiling zijn uiteenlopend, maar door uw inlaat te reinigen met granulaat kan u snel én efficiënt verlost zijn van dit probleem. Voor inlaatkleppen reinigen met granulaat kunt u bij Vakgarage Koopmans terecht om deze reiniging professioneel te laten uitvoeren.

De motorvervuiling oplossen is belangrijk, want de verontreiniging wordt beetje bij beetje erger. Meestal zal de auto gaan inhouden, neemt het brandstofverbruik toe en loopt de motor stationaire onregelmatig of gaat het motor controlelampje branden. In extreme gevallen verdwijnt meer dan 30% van het motorvermogen. 

motor_NL-1_1

Uit eigen ervaring weten wij dat onderstaande motoren last hebben van deze probleem:

  • Audi TSI en TFSI motoren
  • Peugeot en Citroën THP motoren
  • BMW motoren
  • Seat TSI en TFSI motoren
  • Skoda TSI en TFSI motoren
  • Volkswagen TSI en TFSI motoren
  • Ford ecoboost moteren
  • Direct ingespoten benzine motoren

VÓÓR HET REINIGINGSPROCES
 

Voor_reiniging_granulaat_sm

NA HET REINIGINGSPROCES

Na_reiniging_granulaat_sm

Zonder een goede diagnose is niet precies te zeggen wat de kosten zijn. Wij voeren een granulaatbehandeling uit vanaf € 845,-. Heeft u klachten over het lopen van uw motor of herkend u specifieke problemen? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag. Wij zijn te bereiken op 0516-785323 of via mail info@vakgaragekoopmans.nl.